Dragi parteneri, 

Sperăm că aceste rânduri vă găsesc cu bine & sănătoși. Știm că este o perioadă vulnerabilă și grea, așa că noi, echipa Sabitcom, ne-am dorit cu această ocazie să vă transmitem vouă și echipei, sănătate, speranță și gânduri bune.

Ne găsim, din pacate, în circumstanțe excepționale. La Sabitcom, facem tot posibilul să menținem șantierele operaționale la intensitate redusă, acolo unde este practic și în siguranță. Sperăm ca îndrumările și restricțiile instituțiilor avizate să se schimbe în viitorul apropiat, însă pentru moment echipele de construcții de orice dimensiune care funcționează în timpul pandemiei Covid-19 trebuie să se asigure că își protejează forța de muncă și că reduce la minimum riscul de răspândire a infecției.

De asemenea, știm că este vital ca standardele de sănătate și siguranță ale oricărei activități de construcție să nu fie compromise în acest moment –  dacă o activitate nu poate fi întreprinsă în condiții de siguranță, sau nu a fost pusă în aplicare distanțarea socială, aceasta nu ar trebui să aibă loc. Suntem conștienți că serviciile de urgență și cel medical sunt, de asemenea, sub presiune mare și este posibil să nu fie în măsură să răspundă prompt.

Cu toate acestea, suntem conștienți și că lucrările de construcție joacă un rol important în asigurarea siguranței publice dar și că, prin continuarea activității, chiar la o intensitate mică, ne putem menține salariații aproape.

Am decis așadar să ne continuăm activitatea la intensitate redusă, și doar în cazurile în care este făcută în conformitate cu ghidurile de distanțare socială, acolo unde este posibil, și luând toate acțiunile atenuante posibile pentru a reduce riscul de transmitere.

Astfel:

  • Ne sfătuim personalul să se spele pe mâini frecvent folosind săpun și apă timp de 20 de secunde și, în special, după ce și-au suflat nasul, strănutat sau tușit, la sosirea la serviciu, înainte și după pauza de masă și când ajung acasă.
  •  Ne sfătuim personalul să țină 2 metri distanță cât mai mult posibil.
  • Planificăm munca pentru a reduce contactul dintre lucrători sau contactul față în față. În cazul în care contactul față în față este esențial, acesta trebuie menținut până la 15 minute sau mai puțin, acolo unde este posibil.
  • Pe cât posibil, menținem grupuri de lucrători împreună în echipe cât mai mici.
  • Luăm în considerare adăugarea de stații sau instalații suplimentare de spălare a mâinilor, oferind săpun, apă și / sau dezinfectant pentru mâini dar și măști și mănuși.
  • Interiorul mașinilor de serviciu este curățat regulat, în special între utilizarea de către diferiți șoferi.
  • Luăm în considerare reducerea congestiei în spațiile de lucru și contactul în orice moment cu punctele de atingere, cum ar fi ușile și butoanele.

Cel mai important, pentru a ne proteja personalul, le reamintim colegilor să vină la muncă numai dacă sunt bine și nimeni din gospodăria lor nu se autoizolează.

Sperăm să ne revedem cu bine!

Cu drag,

Echipa Sabitcom